Manjši napredek pri gradnji megazabavišča

Foto: Žurnal24 Novogoriški župan Mirko Brulc je podpredsednici Harrah's Entertainmenta Jan Jone
Podpredsednica družbe Harrah´s Entertainment zadovoljna s pogovori z lokalno skupnostjo pri gradnji megazabavišča.
Oglej si celoten članek

V sklopu svojega drugega obiska v Sloveniji se je podpredsednica družbe Harrah's Entertainment, ki skupaj s Hitom načrtuje 750 milijonov evro vredno megazabavišče, Jan Jones danes v Novi Gorici sestala tudi s županom Mestne občine Nova Gorica Mirkom Brulcem. Čeprav podrobnosti o projektu in njegova lokacija še niso znani, je Jonesova prepričana, da je bil od njenega julijskega obiska narejen manjši napredek. "Občutek je dober. Zadovoljen sem z odgovori," je po sestanku dejal Brulc.

Bo megazabavišče na območju Ajševice?

Po tokratnem pogovoru Jonesove z lokalno skupnostjo se zdi novogoriško megazabavišče bolj uresničljivo. © BOBO

 
Novogoriški župan, ki je bil vesel obljube Jonesove, da na Goriškem ne nameravajo zgraditi novega Las Vegasa, je predstavnico Harrah'sa seznanil s sklepi torkove izredne seje mestnega sveta, pa tudi z drugimi zahtevami, ki se glede turistično-igralniškega projekta pojavljajo v novogoriškem okolju. Jonesovi je Brulc predstavil območje Ajševice kot edino možno lokacijo za megazabavišče v novogoriški občini. "Lokacija ima nekatere prednosti, kar bomo s kolegi upoštevali," je dejala Jonesova, ki želi, da bi bil turistično-zabaviščni center postavljen na Goriškem. "To je zame pomembno, kajti Novo Gorico smo izbrali zaradi njenih lepot, dostopa do infrastrukture, bližine Italije in Avstrije. Tu je po mojem mnenju prava lokacija," je poudarila Jonesova.

Sestanek tudi z lokalnimi skupnosti
Američani se očitno zavedajo pomena komuniciranja z lokalnimi skupnostmi in javnostjo. Tako se je podpredsednica Harrah´s Entertainmenta ločeno sestala tudi s predstavniki severnoprimorske gospodarske zbornice in civilne družbe. Kot je novinarjem povedala predsednica Goriškega društva za kakovost bivanja, ki megazabavišču nasprotuje in zahteva celo referendum, Lucija Mozetič , jim je Jonesova zagotovila, da so prvotni načrti megazabavišča spremenjeni, da za okolje ne bi bili preveč moteči.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.