Marca bo porabil skoraj pol letnega proračuna

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Sodeč po podatkih finančnega ministrstva bo urad za Slovence v zamejstvu marca porabil kar 3,5 milijona od dobrih osem milijonov, kolikor znaša njihov letni proračun.
Oglej si celoten članek

Z urada za Slovence v zamejstvu in po svetu so nam sporočili, da finančno podpirajo dejavnosti Slovencev v tujini. "88 odstotkov vsega svojega proračuna namenimo financiranju na podlagi javnih razpisov. Običajno sta razpisa dva na začetku leta, eden za prijavitelje iz zamejstva in eden za Slovence po svet," so nam sporočili.

Prvi in najobširnejši razpis se pravkar zaključuje, izplačila bodo izvršena najkasneje do aprila, drugi razpis bo objavljen najverjetneje do konca marca.

"S pravočasnimi plačili ohranjamo redno delovanje slovenskih skupnosti izven meja Slovenije in jih spodbujamo k načrtovanju aktivnosti na področju povezovanja z matično domovino, kulturnih prireditev, večjo prisotnost slovenskih medijev, umetniškega ustvarjanja in izobraževanja ter povezovanja na gospodarskem področju," še pojasnjujejo na Uradu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.