Maribor: Klop za zmenke in solidarnost med mladimi

Foto: Študentski domovi Univerze v Mariboru
Foto: Študentski domovi Univerze v Mariboru
Mlade je treba pritegniti na plano, je dejal prleški kipar Robert Jurak, ki je zasnoval klopco za zmenke.
Oglej si celoten članek

"Naj vam klop služi kot prostor in upam, da vas bo čas odpeljal v boljše čase," je ob postavitvi Klopi za zmenke dejal prleški umetnik Robert Jurak.

Ponazarja oblake solidarnosti 

Foto: Študentski domovi Univerze v Mariboru Klopca za zmenke Klop za zmenke, s katero želi umetnik spodbuditi mlade k solidarnosti in družbenemu angažiranju, stoji pred upravo mariborskega študentskega naselja.

Klop je izdelana iz šesto kilogramov železa in lesa, ponazarja pa oblake.

Kot je pojasnil Jurak, gre za oblake solidarnosti, ki jih potrebujemo vsi mi, še najbolj pa mladi. Za naslon je Jurak uporabil rabljeno kovinsko ogrodje s konstrukcije mostu ter ga prepletel, to pa pomeni, da je se je treba povezovati in biti trden v vsem kar počneš. Tudi dejstvo, da naslon za roke ni najbolj udoben, ima prav posebno sporočilo, ki se glasi, da je za udobno sedenje pač treba sodelovati.  

Foto: Študentski domovi Univerze v Mariboru Klop za zmenke Klop za zmenke je tretja klop iz projekta Zgodbe o klopeh in ljudeh, s katerim želijo Maribor obogatiti in povezati z umetnostnimi izdelki. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.