Maribor: Zabodel jo je, ker mu ni pomagala

Foto: Profimedia
Mariborski policisti so predstavili podrobnosti dogajanja prejšnji teden, ko je moški z nožem zabodel prijateljico in nato oropal 13-letnega fanta.
Oglej si celoten članek

V petek so mariborski policisti pred sodnika privedli mlajšega moškega, ki je v sredo z nožem zabodel prijateljico. 29-letni Mariborčan je utemeljeno osumljen poskusa umora in ropa, zaradi česar je preiskovalni sodnik zanj odredil pripor. 

O sredinem dogajanju na Dogoški cesti v Mariboru smo že poročali. Policija je sedaj razkrila več podrobnosti.

Osumljenec je svojo 26-letno prijateljico podrl na tla in jo s kuhinjskim nožem dvakrat zabodel v predel prsnega koša. Med dejanjem sta ga zmedli dve sosedi, ki sta začeli kričati in vpiti. Osumljenec je zato stekel za njima, a jima je uspelo pobegniti v hišo. V tem času je uspelo pobegniti in se skriti tudi poškodovani ženski. 

Osumljenec je nato pobegnil v bližnji gozd. Tam je z nožem v roki zagrozil 13-letnemu kolesarju, ki ga je srečal po naključju. Od njega je zahteval telefon. Odvzel mu je tudi kolo, s katerim je poskušal zbežati, kar pa so mu preprečili policisti, ki so bili poslani na kraj kaznivih dejanj. 

S PU Maribor so sporočili, da 13-letni otrok pri tem ni bil poškodovan, zabodena ženska pa je utrpela lahko telesno poškodbo. 

Ob tem policisti dodajajo, da sta tako osumljenec kot 26-letna ženska odvisnika od prepovedanih drog. Pred opisanimi dejanji je osumljenec v zameno za prepovedano drogo prodal kolo. Tik pred dejanjem pa so ga obiskali trije njegovi prijatelji, s katerimi se je sprl in enega od njih napadel s stolom. Temu se je uspelo ubraniti z lesenim ročajem motike, s katerim je osumljenca udaril po glavi in ga podrl na tla. 

Po prepiru so trije moški odšli, osumljenec pa je iz maščevanja napadel 26-letno prijateljico, ker ji je očital, da mu ni pomagala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.