Mariborčane aprila lovili radarji

Foto: MOM
Foto: MOM
Mariborska mestna občina prekoračitve hitrosti z Iskrinimi radarji ne ugotavlja več, jih pa zato še naprej policija. V naseljih 390 prekoračitev.
Oglej si celoten članek

V času od 15. 4. do vključno 21. 4. 2013 so policisti na območju mariborske policijske uprave izvajali poostren nadzor cestnega prometa "SPEED", v kateri so poseben poudarek namenili ugotaviljanju prekoračitev hitrosti.

"Teh so ugotovili 487, od tega 390 v naselju, kjer je problematika hitrosti največja, 46 prekoračitev hitrosti izven naselja ter 51 prekoračitev hitrosti na avtocestah in hitri cesti," je so pojasnili na PU Maribor.

Zaradi prekoračitev hitrosti je bila 481 kršiteljem izrečena globa, 6 kršiteljev pa je bilo opozorjenih.

V petek so izvedli tudi nadzor nad ugotavljanjem prekoračitev hitrosti z metodo več zaporednih patrulj na različnih cestnih relacijah. "Pri tem smo ugotovili 44 kršitev, od tega 36 kršitev v naselju, eno kršitev izven naselja in sedem kršitev na avtocesti," je pojasnil Bojan Kitel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:42 23. April 2013.

    Se opravičujem Slovenski policiji. Na njihovi spletni strani je akcija opredeljena kot "Hitrost – počasneje je varneje."<br />Očitno je avtor …

  • 18:38 23. April 2013.

    "SPEED"???? A smo v Sloveniji ali Ameriki???<br />A nas mora res vsak na vsakem koraku amerikanizirat.... Gospodje na Slovenski policiji: …

  • 15:28 23. April 2013.

    E policisti so zavohali kako napolnit državno blagajno.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.