Mariborska NKBM v roke Američanom

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Novo KBM naj bi prodali ameriškemu skladu Apollo.
Oglej si celoten članek

Kot poroča časnik Delo, ki se sklicuje na vire blizu mariborske banke, naj bi Slovenski državni holding zaključil s pogajanji za nakup Nove KBM. Koliko bo zanjo ameriški kupec - sklad Apollo - odštel še ni znano, govori pa se o znesku okoli 200 milijonov evrov.

Ob tem naj bi se ob zaključku prodaje pogovarjali predvsem še o tem, kdo bo plačal morebitne stroške poplačila lastnikov izbrisanih podrejenih obveznic NKBM. Delo ob tem še navaja, da naj bi se dogovorili za delitev stroškov. Obveznosti naj bi deloma krila NKBM oziroma novi lastnik delno pa država.

V imenu države je banko, ki je konec lanskega leta prejela državno pomoč, del slabih posojil pa se je prenesel na Družbo za upravljanje terjatev bank, prodajal Slovenski državni holding, ki doslej ni želel komentirati oziroma potrditi, kdo vse je oddal zavezujoče ponudbe za nakup. Neuradno pa se je za banko potegovala še madžarska banka OTP, ki naj bi ponudila 130 milijonov evrov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.