Mariborska upravna enota prepovedala sobotni koncert Thompsona

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Upravna enota Maribor je ugodila predlogu Policijske uprave Maribor in prepovedala sobotni koncert hrvaškega glasbenika Marka Perkoviča - Thompsona v Festivalni dvorani Lent.
Oglej si celoten članek

Policija je izrek prepovedi dogodka odgovornim v ponedeljek predlagala, ker informacije, s katerimi razpolagajo, kažejo na povečano varnostno tveganje.Na odločitev je mogoča pritožba v treh dneh, ki jo je organizator koncerta Milan Trol že napovedal.

Kot so pojasnili na PU Maribor, ocenjujejo, da so na podlagi pridobljenih informacij in zaznav dogodkov izpolnjeni zakonski pogoji za tak ukrep. "Gre za informacije, ki kažejo na povečano varnostno tveganje zaradi nevarnosti, da bo koncert izrabljen za izvrševanje kaznivih ravnanj," so navedli.

Policija je dolžna vzdrževati javni red na javnih prireditvah, zato v povezavi z vsako javno prireditvijo spremlja varnostne razmere. Tako je ravnala tudi v tem primeru in med drugim pridobila informacije v povezavi s prodajo vstopnic za koncert preko spletnih ponudnikov na Hrvaškem in v Avstriji, so dodali.

Velika verjetnost za kazniva dejanja? 

Po njihovo presoji obstaja utemeljena verjetnost, da bi se koncerta udeležili posamezniki iz okolij, kjer so bili koncerti istega glasbenika prepovedani, oziroma se bodo koncerta z namenom vsiljevanja in izvrševanja kaznivih ravnanj udeležili njegovi radikalni privrženci iz Hrvaške. Organizator nima vpogleda v kategorijo obiskovalcev, v smislu ogroženosti reda na prireditvi, tako doma kot v tujini.

Ob tem so policisti seznanjeni tudi z informacijami o shodu nasprotnikov koncerta, kar po njihovem še dodatno povečuje varnostno tveganje.

Koncert Thompsona v Mariboru je že ob napovedi dogodka sprožil številne pomisleke, med drugim pri županu Andreju Fištravcu in predsedniku DZ Milanu Brglezu. Bolj kot se je dogodek bližal, več je obsodb, pa tudi tistih, ki menijo, da je prepoved neprimerna.

Da bo tudi ta zgodba dobila politično noto, se napoveduje tudi s tem, da je predsednik komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Branko Grims, sicer poslanec opozicijske SDS, za četrtek sklical nujno sejo komisije, na kateri bo edina točka prav obravnava varnostnih razlogov za prepoved koncerta.

Organizator koncerta Trol ves čas poudarja,, da gre le za glasbeni dogodek, kritike pa zavrača tudi glasbenik sam. Ta teden je v pogovoru za oddajo Tednik na RTV Slovenija dejal, da gre za lažne obtožbe na njegov račun, saj da s svojimi pesmimi in glasbo zgolj predstavlja svetovni nazor, ki zagovarja ljubezen do Boga, družine, domovine in človeka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 89

  • 13:04 19. Maj 2017.

    V vsej svoji zmedi sem pozabila še na TERAN. Pa tudi ko to vrnejo nekoč, bodo še vedno fašisti, ki …

  • 12:56 19. Maj 2017.

    Karte so najverjetneje kupili kar Hrvati ustaši sami. So že mislili, da jih pri nas podpiramo ali kaj in da …

  • 11:46 19. Maj 2017.

    kontrola na celotni meji z Hrvati strogo po predpisih shengna, zaustaviti Nek,blokirati v Eu vse kar je povezano z Hrčki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.