Markovec prebit

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Včeraj prebili desno cev predora Markovec na cesti Koper–Izola.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek so se po več kot enomesečnem zastoju  zaradi vzdrževalnih del na izkopnem stroju začela dela v predoru Markovec. Le dan kasneje, včeraj, pa je avstrijska družba Alpine Bau uspešno prebila prvo, desno cev predora.

Čez dva meseca razpis za instalacije?

V Darsu zdaj pričakujejo nadaljevanje del skladno s pogodbo, po neuradnih informacijah, ki jih danes navaja časnik Delo, pa bodo s posebnim rezalnim strojem še teden delali v cevi, ki so jo prevrtali, potem pa bodo stroj preselili v drugo cev, kjer so doslej z obeh strani izkopali 1632 metrov in jih morajo še približno 500 metrov.

Neuradno naj bi bil že čez dva meseca objavljen razpis za izvedbo elektro- in strojne instalacije, še navaja Delo. Strojno opremljanje bi morali začeti konec leta ali najpozneje na začetku prihodnjega leta, če bi hoteli predor končati sredi leta 2013.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.