Marta Kos odstopa od kandidature za predsednico republike

Foto: Anže Petkovšek Marta Kos Foto: Anže Petkovšek Marta Kos
Kandidatka Gibanja Svoboda Marta Kos odstopa od kandidature za predsednico republike.
Oglej si celoten članek

Iz stranke Gibanje Svoboda sporočajo, da odstopa "zaradi spremenjenih okoliščin iz osebnih razlogov".

"V preteklih tednih sem imela privilegij srečati številne prebivalke in prebivalce Slovenije, ki so izkazovali izjemno ljubezen do naše domovine in se pozitivno odzivali na vrednote, ki jih zastopam v svoji kampanji. Verjamem v solidarno Slovenijo, v državo, kjer se ljudje spoštujejo in si zaupajo ter drug drugemu pomagajo; verjamem v državo, ki bi ji rada odgovorno služila in vzpodbujala te ideale. Za te vrednote se bom še naprej borila kot podpredsednica Gibanja Svoboda. Mnogi ljudje, ki so mi doslej izrazili podporo, bodo razočarani nad mojo odločitvijo. Vsem vam želim povedati, da vam ostajam zvesta, kot tudi našim skupnim vrednotam in naši dragi domovini," je zapisala v sporočilu, ki so ga poslali iz njene stranke. 

Po informacijah portala N1 naj bi bilo razlogov za to potezo več. Eden od njih je, pišejo, da Kosovi javnomnenjske raziskave kažejo slabo.

Po zadnji anketi Mediane za POP TV bi zanjo glasovalo 11,4 odstotka anketirancev. Njena glavna protikandidata Natašo Pirc Musar in Anžeta Logarja bi prejela 28,7 oziroma 25,4 odstotka glasov.

Kot enega od razlogov je po navedbah N1 slišati tudi veliko drobljenje glasov na levi sredini, ki bi lahko v prvem krogu največ glasov prineslo Logarju iz vrst SDS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 73

  • 17:28 30. Avgust 2022.

    Vsaj malo pameti premore, da ni šla dalje. Sicer pa berem, da je ona vaša Svobodna spet pipke v žepih …

  • 17:04 30. Avgust 2022.

    v Sloveniji imamo samo eno stranko in to je klepto-mafijska stranka. Oba levo-desna kandidata sta globoko vpletena v njeno igro. …

  • 15:41 30. Avgust 2022.

    Časten umik. Ona tudi ni vajena izgubljat

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.