Marta Kos udarila po Golobu: To ni več moja stranka!

Foto: Anže Petkovšek Marta Kos
Foto: Anže Petkovšek Marta Kos
​​​​​​​"Moj odstop je zato tudi neposredna podpora Tatjani Bobnar," sporoča Marta Kos.
Oglej si celoten članek

"Odločila sem se, da izstopim iz Gibanja Svoboda. O tem koraku sem premišljevala že nekaj časa in odločitev sem sprejela po tehtnem razmisleku," je na družbenem omrežju facebook zapisala Marta Kos

Marta Kos je bila ena od ustanoviteljic in najplivnejšič članic Gibanja Svoboda. Robert Golob jo je na ustanovnem kongresu predstavil kot svojo zunanjepolitično svetovalko. Bila je kandidatka Gibanja Svoboda za predsednico države, vendar je od kandidature odstopila. Okoliščine odstopa v javnosti niso bile pojasnjene. 

"Ponosna sem, da je Gibanju Svoboda pred parlamentarnimi volitvami uspelo zbrati predstavnike tistih naprednih sil, ki so po dveh težkih letih nazadnjaštva vrnile ljudem dostojanstvo in upanje v prihodnost.

Skupaj smo se odločili, da delamo tisto, kar je najboljše za našo Slovenijo, v dobro vseh državljank in državljanov. V stranko smo se vključevali ljudje z različnih koncev, z različnimi prepričanji in idejami. Ta različnost je bila naša prednost. Ni bilo enoumja, krepili smo kulturo dialoga, se znali poslušati in tako odločati," je zapisala Kosova. 

"Moj odstop je zato tudi neposredna podpora Tatjani Bobnar"

"Razmere, ki so povzročile okoliščine, zaradi katerih sem odstopila od kandidature za predsednico države, zaradi česar sem pozneje odstopila tudi kot podpredsednica stranke, se niso spremenile. Nasprotno, ostajajo enake in se zaostrujejo. Na to kaže tudi trenutni konflikt glede Tatjane Bobnar in njen odstop z mesta ministrice za notranje zadeve.

Vedno sem zastopala demokratična načela, strokovnost, vrednote nekoruptivnosti, enakopravnosti in človekovih pravic. Enako lahko trdim za Tatjano Bobnar. Vse njeno delovanje je bilo vedno zavezano tem načelom. Moj odstop je zato tudi neposredna podpora Tatjani Bobnar," je jasna Kosova, ki dodaja: "In hkrati svarilo, da prihodnost spoštovanja demokratičnih standardov ne sme biti odvisna od nekaj posameznikov, temveč od kulture dialoga, ki temelji na vrednotah. Predvsem tistih, ki smo si jih v Gibanju Svoboda izbrali za najpomembnejše: spoštovanje, svoboda, odgovornost in zaupanje."

Intervju z Marto Kos lahko preberete tukaj. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 60

  • 16:51 12. December 2022.

    Ne vidim pravega razloga za njeno objavo na FB. To ni samo solidarnost do Bobnarjeve, njen bolan ego ji ne …

  • 16:42 12. December 2022.

    A ste misili, da bo komunizem živel brez delovnih ljudi? Delovnih ljudi je zmeraj manj, zmeraj več pa na socialnem …

  • 16:40 12. December 2022.

    ta golobova stranka je en navaden pičkin dim.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.