Martinovanje po semiško

Foto: Žurnal24 Franc Humek je spekel 40-kilogramskega purana, ki je končal v želodcih zadovoljn
Praznovanje jeseni. Zbralo se je okoli tisoč obiskovalcev.
Oglej si celoten članek

Medtem ko je večina letošnjih martinovanj še pred vrati, so v Semiču pohiteli in prejšnji konec tedna pripravili Praznovanje jeseni. V soboto se je v Semiču zbralo okoli tisoč obiskovalcev, ki so si ogledali številne razstave, povezane z jesenskimi pridelki in kmečkim delom, ter se udeležili predavanj ali delavnic.

Letošnje dogajanje, ki je potekalo pod okriljem tamkajšnjega turističnega društva, je bilo še posebno pestro, saj so k sodelovanju povabili vsa društva v občini. Podelili so diplome za najbolje ocenjena vina, letošnja novost pa je bil martinov pohod po obronkih Semiča. Na tekmovanju v pripravi martinovih jedi iz rac in gosi se je najbolje odrezala novomeška srednja šola za gostinstvo in turizem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.