Marušiču predali podpise

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Predstavnice civilne iniciative za ohranitev brežiške porodnišnice so ministru za zdravje Dorijanu Marušiču predale zbrane podpise podpore. Popoldne predala podpise tudi kranjska SDS za ohranitev porodnišnice Kranj.
Oglej si celoten članek

Zdravstveni svet bo o strategiji razvoja in celostne ureditve ginekološko-porodne službe v Sloveniji do leta 2020 razpravljal predvidoma konec meseca.

Potem ko je opoldne civilna iniciativa ministru za zdravje Dorijanu Marušiču izročila 20 tisoč podpisov za ohranitev brežiške porodnišnice, je popoldne podpise podpore k peticiji proti ukinitvi porodnišnice v Kranju prejela tudi direktorica Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj Andreja Cerkvenik Škafar.

"Storitve v brežiški bolnišnici so kakovostne in nujno potrebne za ljudi, ki živijo v tem okolju. To kažejo tako statistični podatki, kot tudi mi, ki danes tukaj stojimo in smo prisotni zaradi tiste bližine in strokovnosti osebja brežiške porodnišnice," je ob današnji predaji podpisov, namenjenih zdravstvenemu ministru Marušiču, predsedniku parlamentarnega odbora za zdravstvo Ljubu Germiču in svetovalcu predsednika države za zdravstveno varstvo Francu Hočevarju, dejala predstavnica brežiško-posavske pobude Goranka Krošelj.

Krošljeva upa, da odločitev za morebitno ukinitev porodnišnice še ni bila sprejeta in da se argumentov ne bo pisali na podlagi sprejete odločitve. Poudarila je še, da v civilni iniciativi nimajo "nikakršnih političnih korenin".

Marušič za mrežo centrov
Marušič je poudaril, da ni nikoli razmišljal o ukinitvi porodnišnice, ampak da bi z novimi pristopi in povezovanjem postavili mrežo močnejših regionalnih centrov, ki bi še varneje in kakovostneje odgovarjali na potrebe državljanov in državljank.

Dejal je še, da sprejema civilno iniciativo, predvsem ker je civilna, je na visokem nivoju in ima jasno zastavljene cilje. Pričakuje pa, da bo imel na razpolago dovolj časa za pripravo dokumentov, na podlagi katerih bi potem lahko potekala javna razprava.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.