Mate pravico išče na sodišču

Foto: Žurnal24 "Zdaj sem v slabšem položaju, saj lahko kadarkoli ostanem brez službe v poslansk
Delo. Po ministrovanju ga Mors ne želi.
Oglej si celoten članek

Nekdanji notranji minister Dragutin Mate poskuša senat na delovnem in socialnem sodišču prepričati, da ga ministrstvo za obrambo (Mors) po koncu mandata neupravičeno ni vzelo nazaj v službo. Preden je postal minister, je bil 14 let zaposlen na Morsu, in to s pogodbo za nedoločen čas, trdi.

Gre za pravno vprašanje
“Glede na to, da je Mors že omogočal vrnitev na delo tudi po izteku pravice do denarnega nadomestila na podlagi zakona o poslancih, pomeni, da prejemanje nadomestila ne izključuje pravice do vrnitve na delo,” je prepričana Matejeva odvetnica Martina Šatej iz Čeferinove pisarne. Da bi dokazala svoje trditve, je predlagala zaslišanje Zorana Klemenčiča, zdaj glavnega inšpektorja na Morsu, prej zaposlenega na ministrstvu za okolje, in Uroša Kreka, “ki je bil v Mors razporejen ravno v času, ko je tožnik uveljavljal pravico do vrnitve na delo”. Mate poskuša dokazati, da je po izteku mandata in pred prejemanjem denarnega nadomestila obstajala potreba po zaposlovanju tovrstnega kadra.

“Od ministra Karla Erjavca sem v začetku novembra 2008 ustno zahteval, naj me vrne na Mors; pisni negativni odgovor sem dobil 19. novembra 2008,” pravi. Sodnica je vse dokazne predloge zavrnila, ker “gre za pravno vprašanje”. Senat bo o tem, ali mora Mors Mateja vzeti nazaj v službo, odločil brez navzočnosti strank.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.