Matematika je postala lažja

Foto: Žurnal24 Standardi znanja so se znižali, ugotavljajo britanski raziskovalci.
Analitiki, ki so preučili angleške matematične teste za 16-letnike v letih od 1951 do 2006, so ugotovili, da so standardi znanja občutno padli.
Oglej si celoten članek

Od leta 1951 do 1970 se standardi zahtevanega znanja iz matematike praktično niso spremenili in ohranili močan fokus na algebri, aritmetiki in geometriji, ugotavljajo v poročilu. Trend poenostavljanja se je sodeč po raziskavi začel v 80. letih prejšnjega stoletja, občutni padec pa se je zgodil od leta 1990 naprej. "Danes v Veliki Britaniji lahko rečeš, da ne znaš matematike, medtem ko je priznati, da ne znaš brati, sramota," je povedala vodja projekta Elizabeth Truss. Šolski minister Jim Knight poudarja, da je spodbujanje dijakov za študij matematike ena od glavnih prioritet britanske vlade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.