Mattel odpoklical nevarne igrače

Foto: Žurnal24 Sporne igrače bodo umaknili s prodajnih polic po vsem svetu.
Proizvajalec Mattel je zaradi varnosti po vsem svetu odpoklical 155 tisoč izdelkov, ki so bili narejeni v Mehiki.
Oglej si celoten članek

Predstavniki največjega proizvajalca igrač na svetu, podjetja Mattel, so sporočili, da so odpoklicali 155 tisoč kosov igrač, narejenih v Mehiki, in sicer iz varnostnih razlogov. Evropska komisija je pozneje potrdila, da so v Evropi odpoklicali okoli 17 tisoč predmetov, in sicer zaradi bojazni, da bi z igrač odpadli majhni delci, ki bi lahko pri otrocih povzročili zadušitev.

Okoli sedem tisoč izdelkov so odstranili v Britaniji in na Irskem, 4900 izdelkov v Italiji, enako število v Nemčiji, v Avstriji pa 394. Sporni izdelki so del kolekcije Laugh & Learn in Learning Kitchen Toys, so še navedli v Mattelu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.