Med gašenjem poslopja se je zaletel v gasilce

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Stražišče pri Kranju je bilo ponoči prizorišče velikega požara, ki je uničil gospodarsko poslopje. Med intervencijo je zaporo prebil pijan voznik in se zaletel v gasilce.
Oglej si celoten članek

Na gospodarskem poslopju kmetije je zagorelo okoli 4. ure ponoči. Požar so gasilci v hitri intervenciji pogasili še pred šesto uro in iz objekta tudi rešili živino.

"Aktivnosti kriminalistov za ugotavljanje vzroka nastanka požara še potekajo, do sedaj pa je ugotovljeno, da je zagorelo v nadstropju večjega gospodarskega poslopja, ogenj pa se je od tam razširil še na ostrešje in na nekatere preostale prostore objekta v pritličju. V objektu so bile živali in pretežno kmetijske stvari," je pojasnil predstavnik kranjske policije Bojan Kos. 

"Na objektu in stvareh je nastala velika materialna škoda, poginili sta tudi dve živali (krava in maček), ni pa škode na sosednjih objektih, ker se ogenj ni širil. Prav tako v požaru ni bil nihče poškodovan."

V tej intervenciji so policisti zgodaj zjutraj obravnavali tudi prometno nesrečo. Voznik je z osebnim avtomobilom prevozil policijsko zaporo in se zaletel v dve gasilski vozili. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,68 mg/l alkohola, odrejen mu je bil tudi strokovni pregled, policisti pa postopek proti vozniku še vodijo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.