Med krstom utopil otroka

Foto: Žurnal24 Tožilstvo trdi, da so bili novorojenčki živorojeni in nato ubiti s škarjami. (F
Obdukcija je pokazala, da je šestmesečni deček umrl zaradi zadušitve. Duhovnik ga je med krstom trikrat potopil v posvečeno vodo, pri tem pa mu ni prekril ust.
Oglej si celoten članek

Tragedija se je zgodila v Moldaviji. Dečkovi starši so prepričani, da je za smrt njihovega otroka kriv duhovnik Valentin, ki je med krstom otroka trikrat potopil v posvečeno vodo, vendar mu je pred tem pozabil prekriti usta, piše The Sun. Otrok je med krstom jokal na ves glas.

Starši opazili, da ne diha
"Nisem mogel verjeti, da je mojega sina prijel okoli trebuha in ga trikrat celega potopil v vodo,"
pretresen pripoveduje dečkov oče, 36-letni Dumitru Gaidau. Po krstu je duhovnik malčka izročil staršem, ki jih je zgrabila panika, ko so opazili, da ne diha. Zdravniki niso mogli narediti nič več.

Zavrača odgovornost
Duhovnik Valentin pa ne prevzema nobene odgovornosti. Starše je zavrnil, češ da že ve, kaj dela in da to ni njegov prvi krst. Policijska preiskava še poteka, če bi prišlo do sojenja in bi bil duhovnik spoznan za krivega, pa ga lahko doletijo največ tri leta zaporne kazni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.