Med mestom in Barjem

Foto: MOL
Foto: MOL
Rekreativna površina. Čiščenje in oživitev degradiranega območja.
Oglej si celoten članek

Med mestom in Krajinskim parkom Ljubljansko barje Mestna občina Ljubljana (MOL) ureja novo očiščeno in ozelenjeno rekreativno površino z nekaj urbane opreme.

Iz nekoč neurejenega in degradiranega območja so delavci že odstranili 300 ton gradbenih odpadkov, 15 ton azbestnih odpadkov, veliko pnevmatik in komunalnih odpadkov, neavtohtono vegetacijo in invazivne rastline ter objekte na nekdanjih vrtičkih. Obrezali so tudi po žledu poškodovana drevesa.

Zdaj bodo tukaj zasadili 90 dreves, posejali travo in uredili pešpoti, postavili mostiček čez kanal na vhodu v krajinski park, ograjo, table ter klopi in igrišče za otroke. Na obstoječih betonskih ploščah ob nekdanjih vrtičkih bodo urejeni prostori za piknike. Za projekt je MOL namenila 200.000 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.