Med policisti tudi desničarski skrajneži

Foto: EPA Nemška policija
Sindikat policistov je priznal, da so med nemškimi policisti tudi desničarski skrajneži.
Oglej si celoten članek

Priznanje so nemški policisti objavili, potem ko so oktobra v Frankfurtu suspendirali pet policistov, ki so osumljeni ekstremizma. Notranji minister zvezne dežele Hessen Peter Beuth je zavrnil navedbe o desničarski mreži v policiji.

"Lahko domnevamo, da je med našimi vrstami nekaj zmedenih duš," je za časnik Passauer Neue Presse dejal vodja GdP Oliver Malchow. Dodal je, da ve, da se je precejšen del ljudi, ki so zaprisegli k nemški ustavi, skrivoma radikaliziral, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zavrnil je, da bi komentiral trenutno preiskavo o desničarski mreži v policijskih vrstah v Frankfurtu, dejal pa je, da če se bodo očitki izkazali za resnico, bo škandal mila beseda.

Frankfurtsko tožilstvo trenutno preiskuje pet policistov v povezavi z deljenjem žaljivih in ksenofobnih vsebin in podob prek spletnih aplikacij za deljenje sporočil. Teh pet policistov so oktobra tudi suspendirali, ta teden pa še dodatna dva, je povedal Beuth, notranji minister zvezne dežele Hessen, kjer leži Frankfurt.

Po današnji seji odbora za notranje zadeve v tamkajšnjem deželnem parlamentu na to temo je Beuth potrdil preiskavo, a zatrdil, da v nemški policiji ni mreže desničarskih skrajnežev. Zagotovil je, da primer obravnavajo resno in zavrnil očitke opozicijskih strank, da gre za škandal.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:38 19. December 2018.

    Dragi Žurnalovci, če je nekdo domoljub ne pomeni, da je desničarski skrajnež. Kaj lahko potem rečemo za levakarske uničevalce svojih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.