Med sestopom s švicarske gore se je smrtno ponesrečil 30-letni Slovenec

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Med sestopom s švicarske gore Matterhorn se je v nedeljo smrtno ponesrečil 30-letni slovenski alpinist. Nesreča se je zgodila okoli 15.30 na nadmorski višini 4300 metrov, padel je več kot 1000 metrov v globino, poročajo italijanski mediji.
Oglej si celoten članek

Slovenec se je na 4478 metrov visoko goro na meji med Švico in Italijo povzpel v tandemu, vendar pa med spustom s plezalnim partnerjem nista bila navezana. Nesreča se je zgodila na švicarski strani gore na višini okoli 4300 metrov.

30-letnik je po poročanju medijev padel več kot 1000 metrov v globino v razpoko, ki je težko dostopna. Ali se je gorskim reševalcem že uspelo prebiti do trupla, ni znano.

Njegovega plezalnega partnerja je nepoškodovanega v dolino prepeljala italijanska gorska reševalna služba Doline Aoste.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.