Med strankami še vedno vodi SDS

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Vlado Mira Cerarja po objavi razsodbe arbitražnega sodišča podpira 36 odstotkov vprašanih, kar je največ v zadnjem letu in pol, je pokazala anketa, ki jo je za POP TV izvedla agencija Mediana Pulse.
Oglej si celoten članek

Če bi danes potekale državnozborske volitve, bi 13,4 odstotka vprašanih glasovalo za SDS, sledita ji SMC s 7,4-odstotno in SD s 5,2-odstotno podporo.

Anketa kaže, da bi se na četrto mesto uvrstila Levica s 3,9 odstotka glasov, peto mesto si delita DeSUS in NSi s 3,6 odstotka podpore. Sledi jima SLS z 2,4-odstotno podporo.

Neopredeljenih je 28 odstotkov vprašanih, osem odstotkov vprašanih se volitev ne bi udeležilo, 19,8 odstotka pa ne bi volilo nobene od naštetih strank.

Vlado po poročanju POP TV podpira več kot tretjina vprašanih. Delo premierja in ministrov ocenjuje za slabo 53,6 odstotka vprašanih, 10,3 odstotka je neodločenih.

Med politiki na prvem mestu ostaja predsednik republike Borut Pahor, sledita mu evropska komisarka Violeta Bulc in evropska poslanka Tanja Fajon. Na četrto mesto se je uvrstil predsednik državnega zbora Milan Brglez, peti je predsednik SD Dejan Židan.

Anketo je za POP TV na vzorcu 708 ljudi opravila Mediana Pulse.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:01 24. Julij 2017.

    Zaslepljeni verniki bodo vedno glasovaliza svojega Boga, pa če jih z bodečo žico mlatiš po hrbtu.

  • 00:34 24. Julij 2017.

    LOL - odvisno kje delaš raziskavo. Ali greš na fakulteto vprašat, ali delaš anketo pred cerkvijo, ali delaš anketo na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.