Med strankami vodi SDS

Foto: Žurnal24 Janševo stranko podpira več vprašanih kot Pahorjevo.
SDS podpira 22,6 odstotka vprašanih, SD pa ima 20,9-odstotno podporo.
Oglej si celoten članek

Takšno podporo je pokazala anketa, ki jo je za Pop TV in Dnevnik opravila agencija Ninamedia.

 

Vlada: neuspešno

53 odstotkov vprašanih je delo vlade ocenilo kot neuspešno. V anketi je sodelovalo 700 vprašanih.

Na tretjem mestu med strankami je LDS, ki je napredovala v primerjavi s predhodnimi meritvami in ima 7,9-odstotno podporo. Sledita Zares in SNS, ki ju podpira šest odstotkov vprašanih, na šestem mestu je DeSUS s 5,1-odstotno podporo. na sedmem mestu je SLS ima še naprej vse nižjo podporo, po tokratnji meritvi je ta 2,3-odstotna.

Najbolj priljubljen Türk
Na prvem mestu na lestvici priljubljenosti posameznih politikov je tudi tokrat predsednik države Danilo Türk, na drugo mesto se je povzpel premier Borut Pahor, ki je prehitel ministrico za obrambo Ljubico Jelušič. Sledi evropski komisar Janez Potočnik, nato minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari in gospodarski minister Matej Lahovnik, predsednik SLS R adovan Žerjav, predsednik Zbora za republiko Gregor Virant in ljubljanski župan Zoran Janković, na desetem mestu pa je Lojze Peterle.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.