Medicinske sestre odložile stavko

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Medicinske sestre so že drugič odložile stavko. Če ne bo dogovora, bodo stavkale 9. julija.
Oglej si celoten članek

Medicinske sestre v enotah intenzivne terapije II so še za 14 dni odložile stavko, torej do 9. julija. V tem času bodo s pogajalsko skupino Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana poskušali še naprej iskati rešitve.

Kako daleč so predsednica sindikata medicinskih sester Vesna Rugelj ni želela izdati. "Ta pogajanja so v fazi, ko pozicije ne moremo izdajati. To, da smo preložili stavko, vam da lahko misliti, da je rešitev zelo vidna," je bila skopa.

Ob tem dodaja, da so tokrat zadnjič preložili stavko. Če dogovora do 9. julija ne bo, bodo stavkale. "Definitivno dodatno več ne prelagamo. To je končni rok."

Kot smo poročali že ob prvi odložitvi stavke, je najbolj sporno vprašanje dopustnost prenosa napredovanj, doseženih na delovnem mestu srednje medicinske sestre, na delovno mesto diplomirane medicinske sestre.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.