Megalomanski gradbeni načrt na obrobju Ljubljane: Dve stolpnici in 14 blokov

Ruski car Ježica Ruski car Ježica Ruski car Ježica Ruski car Ježica
Gradnja se bo predvidoma začela naslednje leto.
Oglej si celoten članek

Zlatarna Celje se bo poleg hotela s 180 sobami, ki naj bi v naslednjih dveh letih na Bavarskem dvoru zrastel ob sedežu Telekoma, lotila še enega velikanskega projekta.

Na Ježici - na travniku med gostilno Ruski car in Dunajsko cesto - načrtujejo postaviti dve 11-nadstropni stolpnici s stanovanji.

V 43 metrov visokih stolpnicah je predvidenih 140 stanovanj, velikih od 35 do 120 kvadratnih metrov, pojasnjujejo v Zlatarni Celje. "Cene stanovanj bodo privlačne," obljubljajo.

Prostorski načrt na tem območju dovoljuje tudi gradnjo treh kletnih etaž, v katerih bi bile med drugim tudi garaže. Po tem načrtu mora investitor 40 parkirnih mest v podzemni garaži zagotoviti tudi okoliškim prebivalcem, ki so v minulih dneh v poštne nabiralnike prejeli obvestilo o načrtovani naložbi.

"Po opravljenem sestanku s predsednikom četrtne skupnosti Posavje, interes okoliških prebivalcev za nakup parkirnega mesta v podzemni garaži predvidenih objektov obstaja," so zapisali.

A cena za garažo je vse kaj drugega kot privlačna. Investitorji želijo za eno imeti kar 18 tisoč evrov.

Poleg dveh stolpnic, vzdolž Čerinove ulice, pa podjetje Sindrom načrtuje postaviti pet 3-nadstropnih in štiri 1-nadstropne stanovanjske bloke. Pet objektov bo predvidoma postavljenih pravokotno na Čerinovo ulico z vmesnimi zelenimi prostori, med seboj pa jih bodo povezovali štirje nižji, enonadstropni bloki, ki bodo umaknjeni v notranjost območja. V pritličju dela teh objektov je načrtovan vrtec za tri oddelke oziroma za skupaj 60 otrok.

Družba Sindrom je sicer v lasti Andreja Ramovža, lastnika lokala Horse's Pub v neposredni bližini parcele, kjer naj bi gradili stanovanja. Tudi zemljišče, kjer bodo predvidoma zrasli nižji bloki, je v njegovi lasti. Ko smo ga poklicali in vprašali za komentar, je bil zelo redko beseden. Nepremičninskih načrtov ni želel komentirati.

Tudi Ramovž mora poskrbeti za okoliške prebivalce – v podzemnih garažah mora zanje zagotoviti 45 parkirnih mest. Vhoda v kletne oziroma garažne prostore za stanovanjske bloke in stolpnici bosta ločena, oba bosta urejena s Čerinove ulice.

Novi objekti so predvideni tudi vzdolž Dunajske ceste, kdo bo investitor za zdaj ni jasno. Tu naj bi zraslo pet objektov – en 2-nadstropni, trije 3-nadstropni in en 6-nadstropni blok.

Prostorski načrt v objektih ob Dunajski cesti predvideva tudi program zdravstva.

Ruski car Ježica Čerinova ulica in ulica Ježica bosta rekonstruirani. Ob Čerinovi bo pot za pešce, vzdolž ulice bo za javni promet urejeno vzdolžno parkiranje. Ob gostilni Ruski car bo parkirišče urejeno tako, da jih bo del namenjen gostilni, del pa potrebam novogradnje.

"Predvidena pozidava upošteva variantne možnosti dolgoročne ureditve Dunajske ceste tako, da gradbena meja načrtovanih objektov zagotavlja ustrezne odmike za ureditev prostora nove Dunajske ceste," piše v podrobnem prostorskem načrtu občine za to območje.

Pogoj za gradnjo je tudi, da investitorji na vsako stanovanje zagotovijo 15 kvadratnih metrov zelenih površin, posaditi pa morajo tudi vsaj 28 dreves.

david.jug@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 22:18 17. September 2018.

    Kako že gre tista pesem ...NA KUP MASTI IN ŽOLCE ME SPOMINJA DVANAJSTA !

  • 22:35 12. September 2018.

    to bo polno čefurjev in albancev...

  • 16:09 12. September 2018.

    Od 35m2 torej cca 110k če bodo zelo ljudski... prej več, če bo sledilo trendu

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.