"Meja nam dela škodo"

Foto: Žurnal24 "Referendum je skoraj brezpredmeten. Tudi če ne bi uspel, druge možnosti kot med
Arbitražni sporazum. Bistričani za čim hitrejšo rešitev in odprtje meje.
Oglej si celoten članek

“Mejni spor bi morali čim prej rešiti, ne pa ob njem nabirati političnih točk. Hrvaška naj vstopi v Evropsko unijo in Schengen, meja nam namreč povzroča samo gospodarsko škodo. Odnosi s sosedi pa so dobri,” so bili v ponedeljek skoraj enotni Bistričani, s katerimi smo se pogovarjali.

Manjka povezava z Reko
“Zadnja leta Ilirska Bistrica nazaduje ali stagnira, predvsem gospodarsko, saj so se pretrgale njene vezi z Reko. Ko bo meja padla in bomo dobili boljšo cestno infrastrukturo, bo za našo občino to velika priložnost, da se gospodarsko znova postavi na noge,” meni občinski svetnik Igor Štemberger (Zares), ki bo arbitražni sporazum podprl.

“Mi smo zaledje Reke in Opatije. Ta povezava nam z gospodarskega stališča manjka, toda politični, družbeni in kulturni odnosi z Opatijo, Matulji, Klano, Lovranom … so na lokalni ravni zelo dobri,” je ocenil Vojko Čeligoj (SLS), ilirskobistriški podžupan in svetnik. Arbitraže pa ne podpira zaradi Piranskega zaliva, ki je po njegovem slovenski.

Franco Juri
, poslanec Zaresa, ki je v ponedeljek v Ilirski Bistrici odprl poslansko pisarno, računa, da bo arbitražni sporazum v Ilirski Bistrici dobil veliko podporo zaradi interesa tamkajšnjih ljudi za rešitev. “Arbitraža ni čarobna palica, je pa korekten način, zato boljše možnosti ne vidim,” je dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.