Meja sneženja se bo močno spustila

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Tako imenovano babje poletje je očitno res pri koncu.
Oglej si celoten članek

Današnje in jutrišnje dnevne temperature bodo še vedno do 24 stopinj Celzija, s tem da bo jutri manj sonca.

"Jutri bo na zahodu zmerno, ponekod občasno pretežno oblačno. Drugod bo precej jasno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Sredi dneva in popoldne bo ponekod zapihal jugozahodnik. Jutranje temperature bodo do 8 stopinj Celzija, dnevne do 24," napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

V petek bo v zahodni in deloma v osrednji Sloveniji zmerno, predvsem na zahodu tudi pretežno oblačno. Ponekod v hribovitih krajih na zahodu bo možna kakšna kaplja dežja. Drugod bo sončno, zjutraj bo ponekod še lahko megla. Pihal bo jugozahodnik.

V soboto se vreme še ne bo bistveno spremenilo, le v notranjosti Slovenije bo občasno nekaj več oblačnosti kot v petek.

Od 5- do 10-dnevna napoved

"V nedeljo bo hladna fronta dosegla srednjo Evropo in prešla tudi Slovenijo. Nad severnim Sredozemljem in severozahodnim Balkanom bo nastal ciklon, ki se bo v ponedeljek pomaknil nad Balkan in se poglobil. Nad zahodno in srednjo Evropo ter nad zahodnim Balkanom se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka. K nam bo od severa dotekal hladnejši zrak," prihajajoče vremensko dogajanje napovedujejo na Arsu.

Vremenarji dodajajo, da bo v nedeljo dež od zahoda postopno zajel vso Slovenijo, v ponedeljek dopoldne pa bo povsod ponehal. Skupno pričakujejo od okoli 15 do 40 mm padavin. Meja sneženja se bo proti koncu spustila do okoli 1000 m nadmorske višine.

Od torka do petka kaže na suho, a hladno vreme, v drugi polovici tedna se bo v višinah že nekoliko segrelo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.