Mercator izziva tajkuna

Foto: Žurnal24 Nekoliko smo presenečeni, da nas kot dolgoletni pomembni poslovni partnerji nist
Debeljak Todoriću. Bolje bi bilo, če bi mi kupili vas in ne obratno!
Oglej si celoten članek

Žiga Debeljak je včeraj Ivici Todoriću poslal ponudbo za odkup Agrokorjevih trgovin. Že dlje se govori, da Agrokor pripravlja sovražni prevzem Mercatorja. Paketi delnic, ki so jih zasegle banke, so namreč naprodaj, svoj delež pa na zahtevo bank prodaja tudi Pivovarna Laško.

Mercator : Agrokor
Položaj. V Sloveniji in Črni gori je Mercator največji trgovec, Agrokorja pa ni. Na Hrvaškem je največji Agrokor, Mercator pa je drugi. V Srbiji je Mercator drugi in Agrokor tretji, v Bosni pa je Agrokor največji in Mercator tretji.

Vaš koncept je slab
Debeljak v pismu Todorića opozarja, da se trgovske družbe, ki imajo v lasti tudi proizvodnjo, ne obnesejo preveč. Agrokor ima med drugim v lasti tudi Zvijezdo, Jamnico, Sarajevski kiseljak, Ledo in več poljedelskih kompleksov. Če bi Mercatorju prodal trgovine, bi se lahko vsak osredotočil v svojo temeljno dejavnost – Mercator v trgovino, Agrokor pa v prehransko divizijo, je prepričan Debeljak.

Agencija za trg vrednostnih papirjev je po poročanju Dnevnika Agrokor pozvala, naj se odloči, ali namerava prevzeti Mercator. Kmetijski minister Dejan Židan je opozoril, da je bil Agrokor doslej izjemno neprijazen do slovenske proizvodnje hrane, in meni, da bi šlo za sovražni prevzem.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.