Mercator: Potrebujemo nov logistični center

Foto: Saša Despot/Žurnal24
Foto: Saša Despot/Žurnal24
V Mercatorju bodo škiodo, ki je nastala zaradi včerajšnjega požara v skladiščih v Zalogu ocenili po koncu uradne preiskave. Družba je sicer prvo trimesečje, prvič po letih negativnega poslovanja, končala z dobičkom.
Oglej si celoten članek

Gmotna škoda, ki je po požaru nastala v skladiščih Mercatorja, bo velika, konkretna ocena pa bo mogoča po zaključku uradne preiskave, pravijo v Mercatorju. Po prvi oceni so huje poškodovane okoli dve tretjini skladiščnih prostorov, v požaru so bili uničeni tudi vsi skladiščeni izdelki.

Na policah se zaenkrat ne pozna

Obiskali smo enega od Mercatorjevih centrov v Ljubljani. Prodajalka je za Žurnal24 povedala, da  oskrba pri njih kljub uničenju ljubljanskega skladišča zaenkrat poteka normalno: " Seveda vemo za dogodek, to je žalostno, je pa res, da imamo še dve skladišči v Mariboru in Ptuju. Zagotovili so nam, da ne bo težav." 

"Naše trgovine imajo za nekaj dni zalog, pričakujemo pa tudi, da v prihonjih dneh naše police ne bodo prazne," dodaja Katja Kek iz Mercatorja.

Foto: V. L. Zelenjava Mercator

Sicer pa včerajšnji požar v skladiščnih prostorih Mercatorja v Zalogu pri Ljubljani ne bo imel vpliva na Mercatorjevo načrtovano izgradnjo novega sodobnega logističnega centra. "Ta izredni dogodek je še povečal pomembnost in potrebo po načrtovani izgradnji novega logističnega centra," pravijo v Mercatorju.

Po letih negativnega poslovanja prvič dobiček

Skupina Mercator je v prvih treh mesecih ustvarila 628,7 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 0,6 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Prvič po letih negativnega poslovanja je trimesečje končala z dobičkom, ki je dosegel 4,1 milijona evrov, potem ko je v enakem obdobju lani skupina pridelala 8,5 milijona evrov izgube.

Dobiček iz poslovanja skupine Mercator je v prvem četrtletju dosegel 12,2 milijona evrov, kar je skoraj trikrat več kot v enakem lanskem obdobju. Na rast dobička iz poslovanja so vplivali ustvarjeni višji čisti prihodki iz prodaje ter nižji stroški.

Na dobičkonosno poslovanje v prvih treh mesecih so vplivali pozitivni učinki v lanskem letu doseženega dogovora o prestrukturiranju finančnih obveznosti - nova organizacija poslovanja z osredotočenostjo na ključne trge Slovenije, Srbije in Črne gore ter osnovno dejavnost, krčenje stroškov, krepitev vlaganj v obnovo maloprodajne mreže ter intenzivna dinamika trženjskih aktivnosti za potrošnike.

Podvojena investicijska sredstva je Marcator primarno namenil za prenovo obstoječe maloprodajne mreže. Na slovenskem trgu je Mercator uvedel nov koncept prodajaln večjega formata.

dezurni@zurnal24.si
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 18:33 13. Maj 2015.

    Odpri okno

  • 15:25 13. Maj 2015.

    Tu nekaj močno SMRDI

  • 11:51 13. Maj 2015.

    Čim so M prevzeli hrvati je takoj dobiček...vsak zna bolje kot slovenski lopovi...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.