Mercator povečal prihodke

Foto: Žurnal24 Todorić in Debeljak naj bi se srečala še ta teden. (Foto: Saša Despot)
Skupina Mercator je lani ustvarila 2,8 milijarde evrov prihodkov od prodaje oziroma 5,2 odstotka več kot leta 2009.
Oglej si celoten članek

Čisti dobiček skupine so povečali za 43,9 odstotka – znašal je 30,4 milijona evrov.

Skupina je lani dosegla rast prihodkov od prodaje na večini trgov, kjer deluje, v regiji pa so ostali največji trgovec. V skupini je bilo konec decembra zaposlenih 23.482 delavcev oziroma dobrih 2000 več kot leto prej.

Z Mercatorja so sporočili še, da je minulo leto zaznamovala nadaljnja depreciacija nekaterih valut – denimo srbskega dinarja in hrvaške kune.

Na hrvaškem trgu sta družbi Getro in Mercator-H zaključili strateško povezavo na podlagi pogodbe o nakupu trgovske dejavnosti hrvaške trgovske družbe Getro iz decembra 2009. V Črni gori je Mercator-CG prevzel trgovsko dejavnost in zaposlene ter vzel v dolgoročni poslovni najem 77 trgovskih objektov v lasti družb Pantomarket in Plus Commerce. V Srbiji pa je družba Mercator-S v dolgoročni poslovni najem in podnajem dobila 22 trgovskih objektov skupine Coka v podonavski regiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.