Mercator se širi

Foto: Žurnal24 mercator zurnal
Najboljši sosed je prevzel srbsko Skupino Coka in tako utrdil položaj drugega največjega trgovca na tem tržišču.
Oglej si celoten članek

Z nakupom je Mercator na srbskem trgu dobil 22 novih prodajaln na 12 tisoč kvadratnih metrih, kjer dela 230 trgovk in trgovcev.  Kot pravijo, bodo s to povezavo utrdili položaj drugega največjega trgovca na srbskem trgu. Maloprodajno dejavnost bodo v Srbiji po novem opravljali v več kot 130 trgovinah, samo v Srbiji pa imajo zaposlenih 4.200 delavk in delavcev.

To je letos že tretja Mercatorjeva strateška povezava na Balkanu. Povezali so se že s hrvaško družbo Getro in Panto marketom v Črni gori. Tudi v prihodnje bodo strateško povezovanje uporabljali kot enega od načinov za uresničevanje svoje strategije v regiji, zatrjujejo v družbi.

Dogovor o strateški povezavi med Mercatorjem in Skupino Coka bo sicer lahko stopil v veljavo šele po tem, ko ga bo požegnala srbska Agencija za varstvo konkurence.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.