Merklova pri Josipoviću in Pahorju

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Predsednika Hrvaške in Slovenije v Dubrovniku gostita srečanje v okviru procesa Brdo. Posebna gostja je nemška kanclerka Angela Merkel.
Oglej si celoten članek

Na današnjem srečanju v Dubrovniku, ki ga gostita hrvaški in slovenski predsednik Ivo Josipović in Borut Pahor, voditelji držav z območja nekdanje Jugoslavije in Albanije govorijo o nadaljevanju procesa pridruževanja držav Zahodnega Balkana Evropski uniji.

V slovenski delegaciji je tudi zunanji minister Karl Erjavec, ki opravlja tekoče posle, posebna gostja srečanja pa je nemška kanclerka Angela Merkel.

Teme letošnjega srečanja so politično stanje in odnosi v jugovzhodni Evropi ter nadaljevanje politike širitve EU kot tudi energetska politika in ključni infrastrukturni projekti, med katerimi sta izpostavljeni Jadransko-jonska avtocesta in železnica München-Carigrad. Pričakovati je tudi predlog, da se v prihodnjem letu skliče vrh EU-Zahodni Balkan.

Gre za novi zagon procesa Brdo, ki je zamrl po srečanju predsednikov vlad držav regije marca 2010 na Brdu pri Kranju. Pahor in Josipović sta se za obuditev nadaljevanja procesa Brdo dogovorila lani, preden je Hrvaška vstopila v EU.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.