Merkur bo plačal 18 milijonov

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Družba iz Naklega je, kot je predvidela prisilina poravnava, začela s poplačilom 4.200 upnikov, nekaj manj kot pol jih je zaposlenih v družbi. V drugem obroku jim bodo skupno nakazali 18 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Merkur je prvi obrok, ki je bil težak okoli 20 milijonov evrov, upnikom izplačal konec lanskega leta. Naslednji obroki sledijo ob koncih let 2013, 2014 in 2015, so sporočili iz družbe in poudarili, da leto zaključujejo optimistično: "Čeprav je bilo težko, si ga bomo zapomnili po izboljšanih odnosih s poslovnimi partnerji in dogovorih, ki predstavljajo trdnejše temelje za nadaljnje poslovanje."

Dokapitalizacija uspela

Upniki Merkurja so do današnjega roka vpisali 734.970 novih navadnih delnic v skupnem znesku 38.953.410 evrov, s čimer je uspela dokapitalizacija, ki so jo lastniki družbe izglasovali na skupščini 10. decembra. Z dokapitalizacijo se je osnovni kapital Merkurja povečal s 3,066 milijona evrov na 3,8 milijona evrov, so sporočili iz družbe.

Letošnji rezultati poslovanja družbe so boljši kot lani. Prihodkov bo za deset odstotkov več, dobička pa bodo imeli za okoli dva milijona evrov – za deset milijonov evrov več kot lani. V okviru sanacije Merkur išče kupce za hčerinski družbi Mersteel in Big Bang, napoveduje pa se tudi iskanje novega lastnika za matično družbo, ki je zdaj v večinski lasti bank.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.