Mesto popustilo lastnikom

Foto: Žurnal24 Prihodnji teden se b nadzorni odbor lastnikov in upravnik SPL sestal s stanovalc
Obnova ljubljanske sramote, Kozolca, ki je pred dobrimi sedmimi leti obstala, se bo nadaljevala. Občina bo primaknila nekaj denarja tudi za zasteklitev.
Oglej si celoten članek

Čeprav je še marca letos Karel Pollak z oddelka za urejanje prostora Mestne občine Ljubljana (MOL) zagotavljal, da mesto ne bo sofi nanciralo obnove Kozolca, če lastniki ne bodo podpisali pogodbe z izvajalcem v enem mesecu, se to ni zgodilo. “Ne, od dogovora nismo odstopili,” je zdaj dejal Pollak. Poleti so se z lastniki še dogovorili, da bodo do 49- odstotno sofi nancirali tudi zasteklitev balkonov.

Kozolec še stoji
Obnova Kozolca se je začela že leta 2001, ko so z njegovega pročelja odstranili marmorne plošče, ki so ogrožale pešce, in popravili zamakajočo streho. Nato so si lastniki v projektu Ljubljana– moje mesto zagotovili 49odstotkov sredstev za obnovo pročelij in strehe. Nazadnje so se, potem ko je MOL dlje časa zavračala sofinanciranje zasteklitve balkonov, dogovorili tudi za to. Zavod za varstvo kulturne dediščine je namreč naposled dovolil, da ostanejo balkoni zastekljeni, čeprav tega arhitekt ni predvidel. Zastekleni bodo enotno, za zasteklitev se lahko odločijo tudi lastniki, ki je do zdaj niso imeli. Obnova se je nekoliko zamaknila šezaradi vpisovanja v zemljiško knjigo.

Marec 2009
Maja Pupis
, članica nadzornega odbora lastnikov, je povedala, da bodo do marca podpisali pogodbo z izbranim izvajalcem za obnovo pročelij in strešne terase SCT in podjetjem Domal za zasteklitev balkonov ter pridobili gradbeno dovoljenje .“Obnova se bo spomladigotovo začela,” je zatrdila Pupisova. Začetek del v prihodnjem letu pričakujejo tudi na MOL.

Financiranje zagotovljeno
Karel Pollak z MOL je dejal, da bo vsa obnova z zasteklitvijo stala okoli 1,4 milijona evrov. Končna vrednost bo odvisna tudi od tega, koliko lastnikov se bo odločilo za zasteklitev. MOL bo prispevala okoli 680tisoč evrov. Še 200 tisoč evrov so si lastniki za obnovo spomeniško zavarovane stavbe zagotovili na razpisu evropskih sredstev pri ministrstvu za kulturo. Preostanek bodo plačali sami iz dodatnega rezervnega sklada.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.