Meteorna voda zalivala kleti in ceste po velikem delu države

Foto: EPA
Foto: EPA
Predvsem v osrednji Sloveniji so popoldanske nevihte povzročile kar nekaj preglavic, gasilci pa so morali zavihati rokave.
Oglej si celoten članek

Uprava za zaščito in rešeanje poroča o večih dogodkih, ko so občani na pomoč klicali gasilce zaradi zalivanja kleti in objektov. Tako so morali posredovati.

V Logatcu je hišo zalivala meteorna voda, ki je vrela na površje iz talnega jaška, tam je zalilo tudi podjetje DS Smith. V Preserjah pri Brezovici je zalilo hle z živino, ki pa so jo rešili. V bližnjem Kamniku pri Krimu so s protipoplavnimi vrečami reševali hišo pred zalitjem. 

Vodo so iz večih objektov črpali tudi gasilci v Škofji Loki in Trebnjem. Tudi na Koroškem je vreme povzroičilo neprilike, tako so posredovali v Prevaljah in v Ravnah, pa tudi v Ormožu na vzhodu države.

Če gre verjeti napovedim, bo vremensko nadaljevanje v prihodnjih tednih in mesecih precej drugačno od tistega, ki smo ga videli v prvi polovico maja. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.