Metod Dragonja bi v luko poslal inšpektorje, revizorje in medije

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Metod Dragonja bi v luko posla inšpektorje, revizorje in medije. V sporočilu za javnost pa se je opravičil tudi za svoje izjave, češ da ni imel namena zavajati.
Oglej si celoten članek

"Zavedam se, da sem storil napako z navajanjem neaktualnih podatkov na seji parlamentarne komisije za nadzor javnih financ. Vendar hkrati podarjam, da nisem imel namena manipulirati s podatki in zavajati javnosti," se je v sporočilu za javnost opravičuje državni sekretar na finančnem ministrstvu Metod Dragonja, ki navaja, da je še vedno sem prepričan, da bi morala Luka Koper svoj dividendni donos podvojiti.

"S tako izraženim pričakovanjem sem očitno prestopil polje nedotakljivosti podjetja. Vodstvo Luke Koper si še vedno predstavlja, da si cilje lahko postavlja družba sama in da za njih določbe strategije upravljanja podjetij v državni lasti ne veljajo."

V Luko Koper bi poslal inšpektorje, revizorje in medije 

Državni sekretar ob je ob tem tudi javno udaril po Luki Koper in navedel, da "Luka Koper že daljše obdobje sistematično krši koncesijsko pogodbo z Republiko Slovenijo in nepregledno in neustrezno izkazuje vlaganja v javno infrastrukturo ter vrednost teh vlaganj".

Javno zato Dragonja predlaga naj Luko Koper preverijo inšpektorati, mediji in računsko sodišče. Delničarji pa naj preverijo stroškovno učinkovitost.

  • Računsko sodišče RS naj izvede revizijo upravljanja javne infrastrukture v Luki Koper in izvajanja koncesijske pogodbe.

  • Inšpektorata RS za delo in Finančna uprava RS naj preverita obseg zaposlovanja v Luki Koper preko s.p. in sistematično izogibanje plačevanja davkov in prispevkov.

  • Mediji naj osvetlijo poslovanje Luke Koper tako, da opravijo intervjuje z dvema finančnima direktorjema, ki sta bila razrešena iz uprave te družbe v obdobju zadnjega leta in pol.

  • Delničarji Luke Koper pa, da naj na prihajajoči skupščini postavijo vprašanja, vezana na stroškovno učinkovitost družbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 10:31 27. Junij 2016.

    Ko misliš, da ti je najbolj jasno si lahko ..................................... v največji zmoti ;-\<br /><br />Zato v vojnah najbolj nastradajo …

  • 13:33 25. Junij 2016.

    Premalo, še veliko jih (črnih) je ostalo

  • 23:15 24. Junij 2016.

    To govno neoliberalno se zdaj dere, primite lopova?<br /><br />Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj so se zgodili povojni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.