Michelinove zvezdice so dobili ....

Hiša Ane Franko je dobila dve Michelinovi zvezdici.
Oglej si celoten članek

"Hiša Franko Ane Roš je Slovenijo postavila med vodilne gastronomske destinacije," je ob razglasitvi dveh Michelinovih zvezdic povedal mednarodni direktor Michelin vodnikov Gwendal Poullennec.

Pet restavracij je dobilo po eno Michelinovo zvezdico, to so: 

  • Hiša Denk, Gregor Vračko (Zgornja Kungota)
  • Pri Lojzetu, Tomaž Kavčič (Zemono)
  • Vila Podvin, Uroš Štefelin (Radovljica)
  • Dam, Uroš Fakuč (Nova Gorica)
  • Atelje, Jorg Zupan (Ljubljana)

Preostale nagrade: 

Michelinove nagrade Michelinove nagrade

Nagrado za trajnost so dobili: 

Gostišče Grič, Luka Košir (Horjul)
Monstera Bistro, Bine Volčič (Ljubljana)
Hiša Franko, Ana Roš (Kobarid)
Gostilna za Gradom, Davide Crisci (Koper)
Gostilna Krištof, Uroš Gorjanc (Kranj)
Mahorčič, Ksenjija Krajčič Mohorčič (Rodnik)

Zelena, aktivna in zdrava dežela

"Slovenija je zelena, aktivna in zdrava dežela," je ob razglasitvi michelinovih zvezdic dejal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. "Naša dežela je pripravljena, da ponovno sprejme turiste iz vsega sveta." Izpostavil je lepo naravo, prijazne ljudi in dobro kulinariko. 

"Danes je poseben dan za Slovenijo in slovensko gastronomijo."

Zdravko Počivalšek, minister za gospodarstvo.

Slovenski gostinci in turistični delavci so si že leta prizadevali, da bi v Slovenijo prišel znameniti kulinarični vodnik Michelin, imenovan tudi rdeča biblija. Potem ko so svoje delo opravili tuji ocenjevalci, je bila razglasitev sprva napovedana že za marec, a jo je takrat odnesel novi koronavirus.

"Lokacija s kulinaričnim potencialom"

Po besedah direktorice Slovenske turistične organizacije Maje Pak Michelin vstopa le na lokacije z dokazanim kulinaričnim potencialom. "Z vstopom na slovenski trg dokazuje, da Slovenija sodi v sam vrh svetovne gastronomije, da je njena ponudba konsistentna v kakovosti in vrhunskosti, da je butična in trajnostna, da ima inovativne in kreativne kuharske mojstre, ki s svojimi predanimi ekipami skrbijo za res edinstvena doživetja, ki temeljijo na kakovosti lokalno pridelanih surovin," poudarja.

Slovenija sicer postaja 34. Michelinova destinacija ravno v trenutku, ko se meje spet odpirajo in turizem dobiva nov zagon po epidemiji koronavirusne bolezni 19. 

dezurni@zurnal24.si

Uroš Štefelin: "Slovenci v primerjavi z drugimi narodi še vedno jemo zelo, zelo zdravo"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 18:37 18. Junij 2020.

    Čestitam vsem, vendar se raje odpovem obisku teh gostiln. Pa se ne prenajedam in se trudim čimbolj zdravo jesti, vendar …

  • 20:01 16. Junij 2020.

    Bi mi bilo bolj čisto, če tale iz zemuna nebi bil celo častni konzul Srbije v SLO.. Fructal srbski.. Mlinotest …

  • 16:12 16. Junij 2020.

    a pokrivala za kuharje niso več obvezna, nezaslišano

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.