Miklavž že razveselil prve pridne otroke

Foto: Anže Petkovšek miklavž Foto: Anže Petkovšek miklavž Foto: Anže Petkovšek miklavž Foto: Anže Petkovšek miklavž Foto: Anže Petkovšek miklavž Foto: Anže Petkovšek miklavž Foto: Anže Petkovšek miklavž Foto: Anže Petkovšek miklavž Foto: Anže Petkovšek miklavž Foto: Anže Petkovšek miklavž Foto: Anže Petkovšek miklavž Foto: Anže Petkovšek miklavž Foto: Anže Petkovšek miklavž
Tradicionalni del decembrskega programa v prestolnici med drugim predstavljata tudi Miklavžev sejem in Miklavžev sprevod. Prvega od treh decembrskih dobrih mož so sprejeli številni navdušeni meščani. Najbolj veseli so ga bili seveda otroci.
Oglej si celoten članek

Priljubljeni decembrski svetnik po izročilu na predvečer pred svojim godom obdaruje predvsem pridne otroke, poredni pa, kot velja, prejmejo šibo. Na predvečer praznika so značilna tudi miklavževanja. Tako bo Miklavž s spremstvom zvečer obiskal posamezne hiše, prireditve in tudi središča več slovenskih mest.

Foto: Anže Petkovšek miklavž V Ljubljani se je že v soboto začel Miklavžev sejem, danes ob 17. uri pa je potekal Miklavžev sprevod od Krekovega do Prešernovega trga. Pri tem so Miklavža spremljali parklji, vragi in zbor angelčkov, ki so otrokom delili pecivo, sadje in bombone.

Pestro vse do konca meseca

V Ljubljani je sicer posodobljen prodajni program sejmov, ki z novostmi v darilnem programu ponuja ideje za obdarovanje ob bližajočih se praznikih. Prodajni del Prazničnega sejma se zaključi 1. januarja 2017, medtem ko gostinski del ostaja do 8. januarja.

Za sofinanciranje letošnjega decembrskega programa prireditev je namenjenih 113.000 evrov proračunskih sredstev. Del programa decembrskih prireditev zagotavljajo sponzorji.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:46 6. December 2016.

    Močvirniki neotesani...z opankarjem na čelu...Če se že greste neko tradicijo se pozanimajte, kako je s. Miklavž oblečen! Al pa ostrante …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.