Milan M. Cvikl nad regres nekdanjih ministrov

Foto: Žurnal24 (Foto: Dejan Mijović)
Generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl bo predlagal, naj vlada odpravi odločbo o letnem dopustu nekdanjih ministrov in jim ne izplača regresa.
Oglej si celoten članek
Cvikl, ki vodi vladno komisijo za administrativne zadeve in imenovanja, je ob tem dejal, da za zdaj še noben od nekdanjih ministrov ni podal zahtevka za izplačilo regresa, poroča Dnevnik. Če bi se kateri izmed njih pritožil in na sodišču zmagal, pa bi mu Cvikl "lastnoročno izplačal regres".

Komisija je predlog oblikovala na podlagi mnenja, ki ga je izdalo ministrstvo za javno upravo. To ugotavlja, da nekdanji ministri v času prejemanja nadomestil plače niso v delovnem razmerju, torej ne delajo, ampak nadomestilo dobivajo za brezposelnost, zato nimajo pravice do dopusta in regresa. Če bo predlog na četrtkovi seji vlade sprejet – Cvikl pričakuje, da bo –, potem nekdanji ministri ne bodo dobili regresa.

Kot je znano, je vodja poslanske skupine SNS Zmago Jelinčič v pismu predsedniku državnega zbora 17. avgusta izpostavil podobno situacijo v primeru nekdanjih poslancev. Jelinčič je bil namreč mnenja, da nekdanji poslanci niso upravičeni do regresa. Podobno meni tudi predsednik državnega zbora Pavel Gantar.

Za Bandlja je vse le sprenevedanje
Nekdanji generalni sekretar vlade Mirko Bandelj pa meni, da je to golo sprenevedanje. Po njegovem so nekdanji ministri še vedno v službi države in ta lahko zahteva, da pridejo nazaj na delo. Z omenjenimi ugodnostmi naj bi privabili najsposobnejše, mišljene pa so za tiste, ki po prenehanju funkcije ne dobijo dela. Prepričan je, da vlada ravna populistično in panično.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.