Milan za Mojco, Mojca za Milana

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Volitve. Kucler Dolinarjeva in Jože Drnovšek do včeraj edina uradna kandidata.
Oglej si celoten članek

SDS je podprla kandidaturo Mojce Kucler Dolinar (NSi) za županjo Ljubljane, NSi pa bo na letošnjih predsedniških volitvah podprla Milana Zvera (SDS). Takšna odločitev je padla že pred enim mesecem, so povedali v SDS in s tem zavrnili očitke, da za župansko tekmo zaradi verjetne kandidature in zmage Zorana Jankovića (Pozitivna Slovenija) niso želeli žrtvovati svojega kandidata.

Janković danes

Kucler Dolinarjeva je bila do včeraj ob Jožetu Drnovšku (Naprej Slovenija) edina, ki je uradno vložila kandidaturo za nadomestne županske volitve v Ljubljani, ki bodo 25. marca. Danes, ko se izteče rok za vložitev kandidatur, se bo izjasnil tudi Janković, ob Mihi Jazbinšku (Zeleni Slovenije) pa se bo v župansko tekmo vključila tudi SLS s svojim kandidatom. Stranke na levici bodo verjetno podprle Jankovića, v Desusu se bodo o tem odločili jutri, Lista Virant pa svojega kandidata ne bo imela, ker je imela za to premalo časa, medtem ko o podpori komu drugemu niso razmišljali.

“Če nočemo na prihodnjih lokalnih volitvah iskati stečajnega upravitelja, je treba na letošnjih nadomestnih volitvah izvoliti župana, ki bo dober gospodar,” je včeraj ob predstavitvi kandidature povedala Kucler Dolinarjeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.