Milijon in pol za 322 služb

Foto: Martin Kerin
Foto: Martin Kerin
Z 1,5 milijona bo 322 služb za prejemnike socialne pomoči.
Oglej si celoten članek

S subvencijami se bo po dveh podaljšanjih razpisa, kot kaže, le zaposlilo načrtovanih 322 prejemnikov denarne socialne pomoči. Do 8. julija jih je bilo že zaposlenih 312, a na zavodu za zaposlovanje obravnavajo še 19 prijav, ki so jih prejeli tik pred iztekom razpisa, tako da pričakujejo, da bo cilj izpolnjen. Razpis, ki je bil objavljen 19. julija lani, se je zaključil 30. junija letos.

Pomoč znaša 262 evrov

Na voljo je bilo 1,45 milijona evrov, kar je 4.500 evrov na eno zapolitev za 12 mesecev ali 375 evrov subvencije na mesec. Osnovna denarna socialna pomoč, ki jo je prejemnikom te subvencije pred tem plačevala država, sicer znaša 262 evrov na mesec.

Zavod je prejel skupno 461 prijav, 102 nista izpolnjevali pogojev, od 30 pa so odstopili delodajalci sami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.