Milijon na svoj in ženin račun

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
V četrtek bi se moral začeti še en sodni proces proti nekdanjemu šefu SCT Ivanu Zidarju.
Oglej si celoten članek

Z zlorabo položaja naj bi od leta 2004 do 2006 z 22 pajdaši, med drugim s članoma uprave SCT Aleksandrom Mezetom in Ivanom Šimuničem, SCT oškodoval za okoli tri milijone evrov in pol. Da so SCT in dve njegovi hčerinski podjetji številnim podjetjem plačevali za storitve, ki jih ta sicer sploh niso opravila, naj bi leta 2007 odkrili davčni inšpektorji. Zidar sam naj bi s tem zaslužil skupno okoli milijon evrov, gotovino pa naj bi sproti nakazoval na svoj in ženin bančni račun.

Grozi mu do osem let zapora, a na sodišče ga skoraj gotovo ne bo zaradi zelo slabega duševnega stanja, zaradi česar tudi še ni začel prestajati 14-mesečne zaporne kazni zaradi afere Čista lopata.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 22:19 26. Februar 2014.

    Mogoče ga pa še kdaj odpremo, Goli otok, namreč.

  • 22:17 26. Februar 2014.

    crkne naj

  • 22:17 26. Februar 2014.

    Prasec, želim mu, da izgubi ves apetit....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.