Milijonska prevara z evrokovanci

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
V Nemčiji aretirali štiri osebe, ki naj bi bile vpletene v prevaro s ponarejanjem evrskih kovancev.
Oglej si celoten članek

Sledi so iz Nemčije vodile vse do Kitajske. Odsluženim evrskim kovancem so odlomili zunanji obroč in jih nato kot ničvredno blago prodajali združbi na Kitajsko, kjer so jih znova zvarili skupaj.

Stevardese družbe Lufthansa naj bi jih nato tihotapile nazaj v Nemčijo. V centralni Bundesbanki so nato kovance zamenjali za bankovce. Policija še vedno izvaja preiskave v Frankfurtu in treh drugih mestih. Po izjavah tožilstva delavci, zaposleni v Bundesbanki, niso med osumljenimi.

Težka ročna prtljaga
Prevaranti so bili uspešni kar dolgo časa – njihova "operacija" je po pisanju BBC trajala od leta 2007 do novembra 2010. Za konec njihovega poslovanja je bil odgovoren sumničavi carinik, ki je ugotovil, da je ročna prtljaga neke stevardese nenavadno težka, poroča Bild. V prevaro naj bi bilo vpletenih najmanj 25 ljudi.

V tem času naj bi ponaredili za 29 ton kovancev. Vrednost prevare naj bi znašala šest milijonov evrov, po poročanju Bilda pa celo okoli 20 milijonov evrov.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.