Mimović je zahteval javnost, sam je pa manjkal

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Naslednji mesec bo jasno, ali se lastnik propadlega CPL iz pripora seli v zapor.
Oglej si celoten članek

V največ 30 dneh bo jasno, če in kdaj bosta morala lastnik propadlega Cestnega podjetja Ljubljana (CPL) Ranko Mimović in nekdanji direktor CPL Stanko Petrič v zapor. Mimovića je ljubljansko okrožno sodišče namreč maja obsodilo na dveletno zaporno kazen, Petriča pa z 18 meseci zapora, saj sta oba priznala, da sta za več kot dva milijona evrov oškodovala enega od upnikov, nekdanjega poslovnega partnerja, ki je sodeloval s CPL.

Na sodišče ju ni bilo

Ljubljansko višje sodišče zdaj obravnava njuni pritožbi zoper majsko obsodbo. Čeprav je Mimović priznal krivdo in o tem celo podpisal sporazum s Specializiranim državnim tožilstvom (SDT), pa zdaj sodbo izpodbija. Prepričan je namreč, da ga je doletela previsoka in prestroga kazen.

Petrič pa se ne strinja s 60.000 evri denarne kazni, ki mu jo je sodišče naložilo poleg zaporne kazni. Sodišču v pritožbi zoper sodbo očita, da pri odmeri kazni ni upoštevalo, da zase osebno ni potegnil nobene premoženjske koristi.

Petrič je od sredine januarja, ko so policisti pri obeh izvedli hišne preiskave in ju aretirali, v hišnem priporu, Mimović pa v priporu. Nikogar od njiju pa včeraj ni bilo na obravnavo njunih pritožb na višje sodišče, zato je sodišče to opravilo v njuni odsotnosti. Mimovićevi zagovorniki so sicer višjemu sodišču predlagali naj pritožbe obravnava na javni seji.

Petriča in Mimovića sicer čaka še en postopek, saj ju policijski Nacionalni preiskovalni urad (NPU) že skoraj dve leti preiskuje zaradi domnevne zlorabe položaja in pranja denarja s finančnim izčrpavanjem CPL in njegovih hčerinskih družb KPL in Tovarna asfalta Črnuče (TAČ).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.