Minimalke z januarjem gor

Foto: Žurnal24 Ivan Svetlik
Minimalne plače. Prihodnje leto bodo višje za vsaj 1,9 odstotka, kolikor je letos znašala rast cen.
Oglej si celoten članek

Od januarja bodo morala podjetja delavcem, ki prejemajo minimalno plačo ali plačo, nižjo od minimalne, to zvišati.

Delavcem, ki jim plačo dvigujejo postopoma in zdaj prejemajo 654 evrov bruto, jo bodo morali dvigniti za 43 evrov, na 698 evrov bruto (in ne na 685, kolikor je bilo sprva predvideno v zakonu). Zaposlenim, ki dobivajo minimalno plačo v polnem znesku, v višini 734 evrov bruto, se bo zvišala za nekaj manj kot 14 evrov.

Letna inflacija je bila po včerajšnjih podatkih statističnega urada namreč 1,9 odstotka, zato je pričakovati, da se bodo za prav toliko dvignile tudi minimalne plače.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.