Minister Miklavčič na dodatne preiskave

Foto: Žurnal24 Minister Miklavčiči je bil v šibeniški bolnišnici na nevrološkem oddelku.
Minister za zdravje Borut Miklavčič je prispel v ljubljanski Klinični center, kjer bo okreval po možganski kapi.
Oglej si celoten članek

Z ministrstva za zdravje so sporočili, da "se minister počuti dobro, njegovo zdravstveno stanje je stabilno, potrebuje pa počitek. Zdravniki bodo danes opravili še dodatne preiskave".

Več informacij bo na voljo jutri, ko bo ob peti uri popoldne novinarska konferenca v prostorih Kliničnega centra. Do takrat ne bo nihče dajal izjav za javnost, so še sporočili z ministrstva.

Prevoz je potekal z reševalnim vozilom, saj je minister za zdravje Borut Miklavčič odločno zavrnil prevoz s helikopterjem.

65-letnega ministra je v četrtek med potapljanjem pri hrvaškem Primoštenu obšla slabost, zato je odšel v primoštensko zdravniško ambulanto. Tam so ga pregledali in ga ob tretji uri zjutraj premestili v splošno bolnišnico v Šibeniku.

Sinoči ga je v Šibeniku obiskala doc. dr. Bojana Žvan, ki je ugotovila, da se je ministru stanje že iz četrtka na petek izboljšalo. Z ministrstva so sicer sporočili, da ni jasno, "zakaj je prišlo do tromboze manjše arterije v možganskem deblu, saj je minister sicer zdrav in ni imel dejavnikov tveganja za srčno-žilne bolezni“. Odločno pa so zavrnili namige, da Miklavčič zaradi bolezni razmišlja o odstopu.

Da je minister Miklavčič dobro, je potrdil tudi hrvaški minister za zdravstvo Darko Milinović, ki je bil tudi ves čas v kontaktu z zdravniki v bolnišnici v Šibeniku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.