Minister o morebitni zapori avtocest

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Vrtovec napovedal pospešitev del na cestah, železnicah in drugi infrastrukturi.
Oglej si celoten članek

Ukrepi za zajezitev koronavirusa so nujno potrebni, zato jim na ministrstvu posvečamo ogromno časa, je na novinarski konferenci dejal minister za infrastrukturo Andrej Vrtovec. "Po pandemiji bo morala naša država tudi na infrastrukturnem področju storiti mnoge posodobitve," je dodal.

Gradbena dela ne smejo zastati

Minister je pojasnil, da iščejo načine, kako omogočiti gradbenim podjetjem, da v teh težkih razmerah nadaljujejo z izvajanjem infrastrukturnih projektov. Gradbeništvo je po njegovem panoga, ki zaradi narave projektov - večletna priprava prostorske in gradbene dokumentacije ter večletna izvedba - okreva zelo počasi. Gradbeništvo ima velik multiplikacijski faktor, saj se nanj veže veliko drugih dejavnosti, je dejal. "Apeliram tudi na občine, da v okviru svojih pristojnosti omogočijo, da gradbena dela ne zastanejo," je dodal. 

Minister je ob tem pozval vsa gradbena podjetja, da svoje delavce ustrezno zaščitijo. Tako bodo lahko nadaljevali svoje zelo pomembno delo.

Pospešitev obnove cest

Na vprašanje, ali bi zdaj, ko so ceste bolj prazne, veljalo razmisliti, da bi na cestah pospešili gradbena dela, je minister dejal:
"Ne le razmisliti, to bo treba narediti. O tem sem se že pogovarjal s predsednikom uprave Darsa in strinjala sva se, da se ta gradbena dela pospeši." Ob tem je Vrtovec pojasnil, da je Dars ta vikend opravljal dela preplastitve cestišča severne ljubljanske obvoznice: "Drži, zdaj so ceste prazne, zato je to velika priložnost, da se z deli pohiti."

Zapora avtocest?

Na vprašanje, ali vlada ob omejitvi gibanja na občine razmišlja o zapori avtocest, je Vrtovec odgovoril, da ministrstvo o tem ne razmišlja. "Ampak kot je včeraj dejal minister za notranje zadeve Hojs: potrebno je uporabljati zdravo kmečko pamet, ko sprejemamo te ukrepe," odgovarja Vrtovec in poudarja, da je odgovornost posameznikov, da se ukrepov držijo, "sicer bo vlada prisiljena v še strožje ukrepe".

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 20:59 30. Marec 2020.

    Policijska država KATASTROFA

  • 14:42 30. Marec 2020.

    zapora avtocest, za koga ... mal še počakte , da trava dovolj zraste, da se bo lahko vsaj pasli

  • 14:26 30. Marec 2020.

    Vinjete veljajo, po avtocesti se lahko tudi danes povsem normalno voziš. Moraš pa imeti ustrezen razlog zato. Če bi to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.