Minister Veber še kar brca

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Obrambni minister Janko Veber, SD, ki se ga Cerar hoče znebiti, se še kar bori.
Oglej si celoten članek

Danes se je Janko Veber želel sestati s predsednikom vlade Mirom Cerarjem, ki pa ga očitno ni želel sprejeti, zato je Veber sklical medije in Cerarja javno opozoril na spodkopavanje obrambnih ukrepov, kar je kaznivo dejanje, za katerega je zagrožena zaporna kazen. 

"Ne vidimo potrebe za dodatno ministrovo obveščanje predsednika vlade o poteku in sklepih sestanka, ki ga je vodil državni sekretar iz kabineta predsednika vlade. Prav tako ne razumemo povezave med vsebinami, ki jih je obravnaval sekretariat Sveta za nacionalno varnost, in 366. členom kazenskega zakonika, ki ga omenja minister,“ so sporočili iz kabineta predsednika vlade. 

Spopad SD in SMS na odprtem? 

Seja, na kateri naj bi po nekaterih informacijah Veber še pred glasovanjem o njegovi razrešitvi sam odstopil, se bo začela v četrtek ob enih popoldan. SD uradno svojega ministra popolnoma podpira. 

Cerar je Vebrovo razrešitev zahteval zaradi njegovih navodil vojaško-obveščevalni službi, naj analizira privatizacijo Telekoma, Veber pa je po njegovem mnenju objektivno odgovoren za nezakonito, nepravilno in nepregledno delovanje omenjene službe.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:49 8. April 2015.

    zelo zelo tesko se je odpovedati fotelju in ministrski placi ko pogledamo vse te nase poslance kako se oklepajo stolckov …

  • 21:21 7. April 2015.

    Jem se poscal :)

  • 19:45 7. April 2015.

    Je teško pustiti takšno nedelavsko službo,aaaaa.....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.