"Ministre potrebujemo čim prej"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
SD bodo svoje predloge predstavili v torek.
Oglej si celoten članek

Za SD je po besedah predsednika Igorja Lukšiča pomembno predvsem, da bo nova koalicijska pogodba realna in da bodo z njo lahko živeli. Pri tem je poudaril, da besedilo koalicijske pogodbe, s katerim so se v ponedeljek na kolegiju pri predsednici vlade seznanili koalicijski partnerji, ni osnutek, temveč le prvo nezavezujoče besedilo. SD nameravajo predloge predstaviti v torek, ko se bodo s koalicijsko pogodbo seznanili koalicijski poslanci in ministri.

Glede univerzalnega temeljnega dohodka, ki bi ga bilo po mnenju PS treba doreči, je Lukšič prepričan, da je pri njem "še preveč odprtih vprašanj, da bi se lahko zanj ogrevali do te mere, da bi zadevo implementirali".

Za Teš 6 ocenjuje, da bo za državo ceneje, da se projekt najprej konča, nato pa se naredi njegova temeljita revizija.

V SD so za to, da se uvede davek na finančne transakcije. Če se bo v prihodnje zgodil gospodarski zagon, po oceni Lukšiča posegi v pokojnine ne bodo potrebni, v nasprotnem primeru "pa se je treba pripraviti tudi na to".

Glede novih ministrov za zdravje in za gospodarstvo je cenil, da jih Slovenija potrebuje čim prej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:51 7. Januar 2014.

    Vse je izgubljeno<br />Tak je naslov izjemnega, fenomenalnega filma, v katerem dobro uro in pol nastopa ena sama oseba (Robert …

  • 15:06 7. Januar 2014.

    Lukšič ne rabimo nikakršnih ministrov najmanj pa takšnih luzerjev kot ste sedaj.

  • 13:33 7. Januar 2014.

    Vse je izgubljeno<br />Tak je naslov izjemnega, fenomenalnega filma, v katerem dobro uro in pol nastopa ena sama oseba (Robert …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.