"Ministrica o tem ne odloča"

Foto: Žurnal24 Od ministrice Majde Širca Dejan Kovačevič pričakuje le javno obljubo, da se bo R
RTV prispevek. Po srečanju z ministrico za kulturo o višini prispevka še ni nič znanega.
Oglej si celoten članek

Znižanje. "Čakamo na odgovor ministrice (Majde Širca, op. a.). Ima nekaj dni časa za razmislek," o sredinem večernem srečanju pove eden od pobudnikov iniciative za znižanje RTV prispevka z 12 na 11 evrov Dejan Kovačevič. Na ministrstvu za kulturo potrjujejo sestanek s pobudniki referendumske zahteve in direktorjem RTV: "Šlo je za delovni sestanek, na katerem so se seznanili s pobudo, posledicami in obstoječim stanjem." Razložili so, da je bila pobuda vložena v državni zbor, in izpostavili, da ministrica ni tista, ki zdaj o tem odloča.

Referendum odnese 12 €
Ministrica Širca je včeraj potrdila, da v primeru referenduma ne bo zakonske podlage za zaračunavanje RTV prispevka v višini 12 evrov: "Vprašanje je, kaj bo RTV storila, če bo ta referendum tudi aktualen. RTV je blokirana, ker je zakon o izvrševanju proračuna tisti, ki daje legalno možnost, da se prispevek plačuje še naprej v višini 12 evrov. Če ga ne bo spodnesel kakšen referendum."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.