Ministrica z novim razpisom napoveduje zmanjševanje socialne negotovosti mladih

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zavod za zaposlovanje bo do leta 2021 predvidoma delno subvencioniral zaposlitev 5.507 mladih do 30 let. Ministrica za delo: Gre za zelo pomemben ukrep, s katerim zmanjšujemo socialno negotovost.
Oglej si celoten članek

Od 12. aprila 2017 od 10.00 do 31. julija 2019 oziroma do obvestila o zaprtju povabila Zavod RS za zaposlovanje omogoča delodajalcem subvencijo v višini 5.000 evrov ob zaposlitvi mlajših od 30 let, ki so bili na zavod prijavljeni vsaj tri mesece.

Z zagotovljenimi sredstvi, ki v 80-odstotkih sofinancira Evropska unija, naj bi predvidoma delo našlo 5.507 brezposelnih mladih."Gre za zelo pomemben ukrep, s katerim zmanjšujemo socialno negotovost. Mladim dajemo možnost načrtovanja stabilne prihodnosti," je ob objavi povabila na Twitterju zapisala ministrica za delo Anja Kopač Mrak in nadaljevala, da zaposlovanje mladih s podporo države dobiva nov zagon.

Večji del subvencij - 60 odstotkov - je sicer namenjen zaposlovanju mladih s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji, skoraj 40 odstotkov pa je namenjenih za mlade s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji. Skupni znesek vseh subvencij je omejen na 27,7 milijona evrov.

Za subvencije lahko kandidirajo lahko delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imajo vsaj enega zaposlenega v zadnjih treh mesecih ali samozaposleni, ki izpolnjujejo vse druge pogoje javnega povabila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:52 4. April 2017.

    LOL 5000 zaposlitev? In kaj je to pri 120 000 brezposelnih? Pf...

  • 17:59 4. April 2017.

    neverjetno, kaj bomo še doživeli od te ministrice.... a ne bi rajši dali na to mesto kakega gimnazijskega maturanrta z …

  • 17:47 4. April 2017.

    Neoliberalizem po SD-jevsko: osredotočili so se na mlade, starejše pa prepustili "socialni negotovosti". <br /><br />Ta babnica je, za ceno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.